ТОВ Укрстандартстрой

Як обрати матеріал

Бітумна черепиця

До вибору покрівельного матеріалу досвідчені будівельники рекомендують підходити серйозно і грунтовно. Адже дах повинен захищати приміщення будинку від вітру і опадів, берегти таке дороге тепло і при цьому виглядати сучасно і естетично. Як же отримати необхідний функціонал, бажаний дизайн і при цьому вкластися в часто обмежений бюджет?


Можна купити м’яку бітумну черепицю – один з найбільш популярних покрівельних матеріалів, що відповідають запитам сучасних господарів.


Гнучка або м’яка, як ще називають бітумну покрівлю, черепиця складається зі скловолокна – волокна з валяних скляних ниток. Воно еластичне і має малу вагу, хоча і не дуже міцне. Для збільшення міцності, а також для тепло-, звуко- та гідроізоляції його просочують модифікованим бітумом – природного смолою з полімерними додатками. Це дозволяє збільшити морозостійкість і еластичність полотна. Така черепиця відрізняється високою стійкістю до високих і низьких температур, ультрафіолетових променів і тривалим терміном служби.


Верхнім шаром бітумної черепиці служить кам’яна посипка (гранулят). Виконується вона зі сланцю і базальту різних фракцій. Її роль багатофункціональна:


• захист бітумної основи від ультрафіолетових променів і розплавлення під сонячним промінням;
• захист покрівлі від механічного впливу опадів (град, сніг) і зовнішнього середовища (гілки дерев, тварини, та ін.);
• збільшення міцності матеріалу;
• естетична привабливість за рахунок багатокольорової палітри.

Укладання гнучкої бітумної черепиці можливе також на дахи складних архітектурних форм. Гонти (пластини матеріалу) розкроюють безпосередньо перед монтажем – це допомагає скоротити кількість відходів до 10%. Це робить покриття даху м’якою черепицею більш економним, в порівнянні з використанням інших матеріалів.
Унікальна властивість – самовулканізація – дозволяє значно скоротити витрати на монтаж м’якої покрівлі будинку, витратні матеріали та оплату праці покрівельників. Бітумні листи кладуть навхлест, приховуючи головки цвяхів, а подальше їх склеювання відбувається без додаткових зусиль від нагрівання сонячним промінням.


Ще один аргумент на користь бітумної покрівлі – мала вага. Навантаження, що таке покриття здійснює на опорні конструкції даху та всієї будівлі, мінімальна. Тому бітумну черепицю рекомендують, зокрема, для каркасних будівель. Це істотний плюс також при ремонті або реконструкції старої покрівлі – адже завдяки малій вазі покриття не буде потрібно посилення крокв (стропил).


Сучасне покриття з бітуму абсолютно надійне, довговічне й естетичне, незважаючи на відносну дешевизну. Але справедливо це тільки для тих виробників, які вже зарекомендували себе на ринку. ТОВ «Укрстандартстрой» співпрацює тільки з перевіреними і надійними постачальниками покрівельних матеріалів з різних країн світу. Це дозволяє купити м’яку бітумну черепицю за оптимальними цінами та з гарантією від виробника.

Композитна черепиця

Композитна черепиця – новий покрівельний матеріал, що імітує натуральну черепичну покрівлю. Така черепиця складається з декількох шарів. В її основі сталевий лист високої якості, покритий шаром алюмоцинка – сплавом алюмінію, цинку і кремнію. Такий сплав значно краще захищає сталь від корозії, ніж звичайне цинкове покриття. Особливо на зрізах, в місцях контакту з навколишнім середовищем.


Лицьова сторона листів черепиці посипана шаром натуральної кам’яної крихти. Вона захищає покриття від дощу, граду, снігу. А також запобігає проникненню шуму ззовні у внутрішні приміщення.


Кам’яна крихта зверху покрита шаром акрилової глазурі. Це не дає пігментам фарби вицвітати під дією ультрафіолету. Завдяки акрилу під час дощу такий дах самоочищується.

Багатошаровий склад робить композитну черепицю стійкою до впливів навколишнього середовища. Вона відмінно справляється з високими перепадами температури. Має протипожежні характеристики. Не дивно, що термін експлуатації такого покриття більше 50-ти років!


Композитну черепицю використовують при будівництві та ремонті покрівель складних архітектурних форм. Завдяки зовнішньому фактурного шару вона не має характерного металевого блиску, властивого металочерепиці. Їй часто віддають перевагу при реконструкції історичних об’єктів.


Композитну металочерепицю вкладають на покрівлях з ухилом від 12 до 90 градусів. Покриття легко монтується, тому що має малу вагу і листи меншого розміру. Це знижує кількість відходів, які зазвичай не перевищують 5%. Покрівля проста в експлуатації, не вимагає додаткового догляду. Єдине: не рекомендується ходити по дахах, критих композитної черепицею.


Дізнатися більше інформації, підібрати оптимальне дахове покриття за технічними характеристиками та вартості Вам допоможуть кваліфіковані фахівці «Укрстандартстрой». Компанія є офіційним дилером кращих заводів-виробників і пропонує оптимальну ціну за 1 м2 композитної черепиці. Довіртеся професіоналам!

Металочерепиця

Металочерепиця на сьогоднішній день є одним з найбільш поширених покрівельних матеріалів. Вона являє собою оцинковані сталеві листи. Товщина як самого листа, так і цинкового покриття може відрізнятися в залежності від виробника. Поверхневий шар листа проходить процес пасивації, при якому наноситься оксидна плівка, що захищає його від корозії. Після цього металевий лист ґрунтується і покривається шаром полімерного покриття. Дана обробка дозволяє захищати покрівлю від кліматичних впливів і механічних пошкоджень. Таким чином споживач може обрати лист, який буде відповідати його потребам.


Сталеві листи згинають на спеціальних верстатах для здобуття зовнішнього вигляду, схожого зі звичною формою глиняної черепиці. Лицьова частина їх забарвлюється в різні кольори, що дозволяє вибрати зовнішній вигляд покриття, а значить і екстер’єру будинку, без втрати якості. Спеціальна фарба не дає сонячним променям випалювати пігмент забарвлення, завдяки чому довго зберігається привабливий зовнішній вигляд, і не вимагає повторного її нанесення.


Великий плюс покрівельного матеріалу – його мала питома вага. 1 кв. метр важить від 4,5 до 6 кг. Металочерепиця не створить додаткового навантаження на опорну конструкцію даху. Це особливо важливо при перекритті покрівлі – не виникне потреби в зміцненні крокв (строп). Металочерепицю доставляють на об’єкт готовими листами разом з необхідними кріпильними елементами, що забезпечує легкість її установки.


Цей матеріал зносостійкий і довговічний в експлуатації, не схильний до горіння і екологічно безпечний. Єдиним його мінусом є проникнення у внутрішні приміщення зовнішнього шуму, адже метал сам по собі досить дзвінкий. Але цей недолік легко усувається установкою спеціальних шумоізоляційних матеріалів.


Вибір подібного покрівельного покриття і правильне його встановлення дозволить власникові не турбуватися про цілісність даху найближчі 30 років. Саме таку гарантію дають більшість виробників на металочерепицю!


Замовити і купити металочерепицю в м. Запоріжжя можна в компанії ТОВ «Укрстандартстрой» – офіційного представника вітчизняних та зарубіжних заводів-виробників. Наші менеджери проконсультують із влаштування покрівлі з металочерепиці і допоможуть з вибором оптимального рішення саме для вашого будинку. А досвідчені будівельники швидко і якісно проведуть монтаж покрівельного матеріалу.

Профнастил

Покрівельний профнастил на сьогоднішній день один з найпопулярніших будівельних матеріалів. Його застосовують в проєктах великогабаритного будівництва: ангарів, модульних будівель, логістичних та сільгосп складів, елеваторів, торгівельно-розважальних комплексів. І, звичайно, для покриття дахів приватних будинків, дач, котеджів. Це обумовлено легкою вагою матеріалу, великою механічною міцністю і низькою ціною.


Чим більше передбачене механічне навантаження на профільований лист, тим більшою повинна бути товщина металу. Для покрівельного профнастилу найчастіше використовують сталеві листи 0,4-0,65 мм завтовшки. Глибина профілювання такого листа – 20-60 мм. Чим довший скат даху і менший ухил, тим вищою повинна бути хвиля профнастилу. Маркування покрівельного профнастилу – «НС». Для покрівель будинків, ангарів і навісів частіше використовують профнастил марок НС20, НС35, НС44, НС60.

Покрівельний профлист захищає будівлю від снігу, дощу, вітру, УФ-випромінювання. Покриття профнастилу стійке до вологи, не боїться великої кількості циклів заморожування-розморожування. А широка палітра декоративно-захисного шару задовольнить навіть найвибагливішого естета. Зараз користуються попитом профлисти з матовим покриттям – така покрівля на будинку відмінно виглядає!

Устрій металопрофілю на дах можливий на скати з ухилом 12 °. Розміри листів настилу можуть бути від 0,1 до 12 метрів. Це дозволяє заощадити час і сили на вкладання та підгонку матеріалу. Оцинкований профнастил легко ріжеться і свердлиться, проте неприпустимо при нарізці використовувати абразивні інструменти. Не варто також економити на кріпильних матеріалах. Неякісні саморізи зведуть нанівець усі зусилля якісного монтажу. Кріплення для даху повинні мати таку ж гарантію на експлуатацію, як і сам покрівельний матеріал.


Покрівельний металевий профнастил – відмінний матеріал з широким полем застосування. Його переваги:
• пожежобезпечний;
• довговічний – термін служби близько 45 років;
• не схильний до корозії;
• монтується при мінусових температурах, що дозволяє не затримувати будівельний процес;
• легкий;
• дешевий.

Купити профнастил для даху в м.Запоріжжя та Запорізькій області можна в компанії «Укрстандартстрой». Ми висуваємо високі вимоги до характеристик матеріалу, а також до його зберігання, завантаження і транспортування. «Укрстандарстрой» надає своїм клієнтам кращу вартість оцинкованого листа для покрівлі та комплектуючих. Наші професійні будівельники виконають якісний монтаж в короткі терміни.


Телефонуйте або завітайте до нашого офісу! Ми зробимо вашу покрівлю надійною, довговічною та привабливою.