ТОВ Укрстандартстрой

Металочерепиця. Основне, що треба знати

Металочерепиця на сьогоднішній день є одним з найбільш поширених покрівельних матеріалів. Вона являє собою оцинковані сталеві листи. Товщина як самого листа, так і цинкового покриття може варіюватися в залежності від виробника.

Поверхневий шар листа проходить процес пасивації, при якому наноситься оксидна плівка, що захищає його від корозії. Після цього металевий лист ґрунтується і покривається шаром полімерного покриття. Дана обробка дозволяє захищати покрівлю від кліматичних впливів і механічних пошкоджень. Таким чином споживач може вибрати лист, який буде відповідати його потребам.


Сталеві листи гнуться на спеціальних верстатах для здобуття зовнішнього вигляду, схожого зі звичною формою глиняної черепиці. Лицьова частина їх забарвлюється в різні кольори, що дозволяє вибрати зовнішній вигляд покриття, а значить і екстер’єр будинку, без шкоди якості. Спеціальна фарба не дає сонячним променям випалювати пігмент забарвлення, що дозволяє довго зберігати привабливий зовнішній вигляд і не вимагає повторного її нанесення


Великий плюс даного покрівельного покриття полягає в його малій питомій вазі: 1 кв. метр важить від 4,5 до 6 кг. Металочерепиця не створить додаткового навантаження на опорну конструкцію даху. Це особливо важливо при перекритті покрівлі – не виникне потреби в зміцненні крокв (стропил). Металочерепиця доставляється на об’єкт готовими листами разом з необхідними кріпильними елементами, що забезпечує легкість її установки.


Цей матеріал зносостійкий і довговічний в експлуатації, не схильний до горіння і екологічно безпечний. Єдиним його мінусом є проникнення у внутрішні приміщення зовнішнього шуму, адже метал сам по собі досить дзвінкий. Але цей недолік легко усувається установкою спеціальних шумоізоляційних матеріалів.


Вибір подібного покрівельного покриття і правильна його установка дозволить власникові не турбуватися про цілісність даху найближчі 30 років. Саме таку гарантію дають більшість виробників на металочерепицю!


Замовити і купити металочерепицю в м. Запоріжжя можна в компанії ТОВ «Укрстандартстрой» – офіційного представника вітчизняних і зарубіжних заводів-виробників. Наші менеджери проконсультують із влаштування покрівлі з металочерепиці і допоможуть з вибором оптимального рішення саме для вашого будинку. А досвідчені будівельники швидко і якісно проведуть монтаж покрівельного матеріалу.